НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА
НИСКОТАРИФЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

 

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ НА НАШИЯ САЙТ

✅Обслужването е на български език.

✅Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.

✅Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.

✅Заплащането на самолетен билет може да стане в клон на Банка ДСК или чрез активно онлайн банкиране на Банка ДСК, както и с дебитна или кредитна карта.

✅Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ИЛИ ОТ ЛЕТИЩЕ МАЛТА (MLA)

 

Добре дошли в многоцветната и топла Малта!

Малта (Malta) е островна държава, която се намира върху архипелаг в центъра на Средиземно море. Разположението на държавата е било предпоставка за преминаването през тези земи на много и различни етноси, както и бойно поле за големи империи и съдбовни битки, които в последствие са променили хода на историята. Република Малта е една от най-малките страни в света, а в Европейския съюз тя е най-малката държава.  В същото време се нарежда на осмо място по гъстота на населението в света. Малта е разположена на група от седем острова, като най-голям е остров Малта. Следващият по големина е остров Гозо. Между Малта и Гозо има още един малък остров с име Комино. Останалите четири малтийски острови са необитаеми.

Повечето от населението живее във Валета - столицата на Малта. Населението на държавата е малко над 445 000 души, разпределени както следва във Валета и околностите на града живеят около 394 000, на остров Гозо около 37 000, а на остров Комино има само 4 постоянни жители.

Климатът на Малта е средиземноморски и местните могат да се насладят на повече от 3000 часа слънцегреене всяка година, което прави дестинацията перфектна за почивка през всеки сезон.

В Малта се говори на два официални езика: малтийски и английски. Повече от 90% от населението говори английски. До 1934 г. италианският е бил официалният им език. Днес 66% от населението на Малта говори италиански, което е много повече, в сравнение с периода, когато той е бил задължителен (само 14% през 1931 г. са говорели италиански).


ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И АТРАКЦИИ В МАЛТА. КАКВО ДА ПОСЕТИМ В МАЛТА?

Столицата на Млата - Ла Валета е позната още и под имената: "Градът на рицарите", "Град на дворците", "Художественият град", или също "Град на дворците". Името на града е дадено от основателя и – Великият магистър Жан Парисо Ла Валет. В неговия някогашен дворец, построен в периода между 1571 и 1574 г., днес се помещава парламента на Малта. Много от залите и до днес пазят шедьоврите на изкуството, с които са покрити стените и таваните, а оръжейната събира огромна колекция от бойно снаряжение. Един от най-важните експонати в двореца е каретата на Наполеон Бонапарт. Най-красивата църква в Ла Валета и една от първите постройки е църквата на Св. Йоан. В Ла Валета (La Valletta) се намира и един от най-забележителните музеи в цяла Европа за оръдия и рицарски доспехи.

Старата столица на Малта е град Мдина, която е построена от арабите. Тук уличките са толкова тесни, че е забранено придвижването с автомобил.  Привилегия да ползват коли притежават само малка част от местното население, както колите на спешната помощ, пожарната, или при уважителни поводи - като сватби и погребения. Поради тази причина градът е известен още с името си „тихият град“. В Мдина ще може да разгледате стари неолитни храмове, от които лъха аристократизъм и така превръщат мястото в една съкровищница, съхранила духа на първите заселници и тяхното наследство.

Едно от най-превликателните места за разходки и красиви снимки е Марсашлок (Marsaxlokk). Тук ще може да похапнете пресни и вкусно приготвени морски дарове, както и да се насладите на красиво изрисуваните рибарски лодки. Украсяването на лодките е традиция, датираща още от времето на финикийците. Всяка лодка има изрисуванано по едно око, което е от всяка страна. Тези очи символизират погледа на Озирис и предпазват рибарите от зли морски духове.

Малта е идеалната дестинация за гмуркане, като радва своите посетители с едни от най-чистите води в света. Всички гмуркачи ще могат да се насладят на красотата на уникалните рифове, да разгледат отдавна потънали кораби и разрушени самолети около бреговете и да преживеят едно незабраимо изживяване.

В Малта ще откриете и древни Мегалитни храмове. Тук ще видите едни от най-древните праисторически сгради в света, като някои от тях са от 3600 г. пр.н.е., а това означава, че са били построени преди повече от 5000 години.
Хагар Ким е един от най-добре запазените свободно стоящи структури и храмове в света, който е по-стар от египетските пирамидите, Великата китайска стена и Стоунхендж в Англия.

Кухнята на Малта е невероятна смесица от италиански и арабски специалитети. Препоръчваме ви да тествате някои от местните деликатеси, като задължително опитате и така прочутите малтийски пастици. Впуснете се в едно неповторимо кулинарно пътешествие и поглезете сетивата си.

Отделете един цял ден за посещението ви на остров Гозо или още така нареченият острова на Калипсо. Според легендата Калипсо е красивата нимфа, която е задържала Одисей за цели 7 години, благодарение на несравнимия си чар и обаяние. Тук, сред лозята на острова, надвесена над залива може да видите скалната тъмночервена пещера, която е била дом на Калипсо и където тя ражда четирима синове на Одисей.

На остров Гозо се намира и така известния храм Джгантия (Ggantija), който е сред най-древните познати ни постройки. Комплексът се състои от два мегалитни храма, построени от каменни блокове, тежащи няколко тона. Древните гърци са мислили, че островът е обитаван от гиганти и според една от многобройните легенда Джгантия е построен от жената - великан Сасуна. Тук археолозите откриват огромна статуя на жена с името: Венера Малта.

Facebook страница за самолетни билети от и до София (SOF)

Полетно разписание от София (SOF) до Малта (MLA)

 

Директни лоукост полети
Нискобюджетната авиокомпания Райънеър (Ryanair) изпълнява директни полети от Летище София (Sofia Airport) до Летище Малта (Malta International Airport).

Продължителност на полет от София до Малта
Комфортното пътуване от София до Малта е с продължителност 1 час и 20 минути.


Полетно разписание
Тук Ви представяме полетното разписание от София (SOF) до Малта (MLA).

 

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ НА НИСКОТАРИФНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТА

ПРИЕМАМЕ СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ КАРТИ


ПЛАНИРАНИ ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ

 

ПРОВЕРИ ЦЕНА

СПЕСТЯВАЙ ПАРИ

ПРОМО БИЛЕТИ

ПЛАЩАЙ СИГУРНО

БОРДНИ КАРТИ

ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ

РАЙЪНЕЪР ИНФО

  https://ryan.air-bg.com/images/icons/ryanair-ticket.png

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.