НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА
НИСКОТАРИФЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

 

ПРЕДИМСТВА ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ НА НАШИЯ САЙТ

✅Обслужването е на български език.

✅Тук може да направите запитване за цена на самолетен билет.

✅Ако цената Ви удовлетворява, може да Ви направим резервация за самолетен билет.

✅Заплащането на самолетен билет може да стане в клон на Банка ДСК или чрез активно онлайн банкиране на Банка ДСК, както и с дебитна или кредитна карта.

✅Бордните Ви карти се издават безплатно и се изпращат на е-мейл.


НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ИЛИ ОТ ЛЕТИЩЕ БОЛОНЯ (BLQ)

 

Добре дошли в Болоня - италианската кулинарната столица!

Град Болоня (Bologna) се намира в Северна Италия и е столица на автономния регион Емилия – Романя. Населението на Болоня е 388 367 е жители (по данни от 2017година) като по-голямата част от населението на града е преставено от студенти. Територията на италианския град се разпростира на 140 кв.км. Разположен е в долината на река По, близо до Апенините, ако трябва да бъдем по-точни - градът е между реките Рено и Савена.

Болоня е основана от етруските под името Фелсина. След това градът става римска колония и взима името Бонония. В днешно време Болоня представлява притегателен исторически център за туристите, като заема второ място по големина в Европа след Венеция, с богатото си разнообразие на значими средновековни, барокови и ренесансови паметници на културата.


Болоня е известна като la dotta – учената, заради най-стария съществуващ университет в Европа, който е основан още през 1088г. Тук са учили Данте, Томас Бекет, Ерасмус, Николай Коперник и още много други важни за историята личности. В града ще откриете много църкви и базилики, като във всяка от тях ще намерите посланието от века, в който е строена.

Болоня е известна като la grassa – дебелата, заради вкусната местна кухня. За италианците храната е изключително важна, а в Болоня ще я откриете навсякъде - в големи и луксозни заведения или пък в малки семейни ресторантчета. Персоналът е винаги много любезен, а храната е изключително вкусна. Из целия център на Болоня ще попадате на магазини за месо и сирене с красиво декорирани витрини. Когато влезете вътре ще видите, че от таваните висят бутове, а в магазина се носи миризма на пушено месо.Препоръчваме ви да посетите и някои от местните пазари. Тук наистина можете да се потопите в атмосферата на дестинацията, да проведете спонтанен разговор и да опитате свежите продукти.

Болоня е известна още и като la rossa – червената, заради цвета на повечето сгради, които преливат от червен в оранжев цвят, че дори понякога и в златисто жълто. На прозорците ще забележете, че има капаци, които предпазват от жегата през деня, а през ноща са широко отворени за да влезе прохладен въздух. На много места в Болоня тротоарите са покрити с красиви арки, като на места таванът е изписан с рисунки, а върху подовете има стилни мозайки. Друго правещо впечатление тук са входните врати на сградите, които са с изключително внушителни размери и представляват огромни порти.ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И АТРАКЦИИ В БОЛОНЯ. КАКВО ДА ПОСЕТИМ В БОЛОНЯ?

Централната част на Болоня не е много голяма и за няколко часа може да бъде разгледана. Една от първите забележителности в Болоня, на която трябва да имате снимка е символа на града - фонтанът на Нептун, който се намира на Piazza del Nettuno.

До него се намира площад Piazza Maggiore и красивата сграда Palazzo d’Accursio, която в миналото е изпълнявала ролята на кметството, а днес в нея се помещават музей и галерия. В непосредствена близост се намира библиотеката Salaborsa, която е с прозрачен под и може да разгледате останки от времето на Римската империя.

На същия площад ще откриете и главния храм – величествената базилика San Petronio, а наблизо се намира и друг ценен храм - базиликата San Domenico. Тук е изградена красивата Arca di san Domenico, представляващ мраморен саркофаг, в който е положен светецът. В изграждането на гробницата е участвал Микеланджело.

Силно впечатление прави базиликата Santo Stefano, която е представлявала комплекс от седем църкви, от които днес са останали само четири.

Несъмнено следващата атракция, която си заслужава посещение са кулите Asinelli (с височина 97 метра) и Garisenda (с височина 47 метра). През средновековието в Болоня са били издигнати много кули, като почти всяко заможно семейство е изграждало своя. Голяма част от кулите са се разрушили във времето, а други са били съборени от хората, но трети все още може да видите и днес.

Съществува легенда, която гласи, че фамилия Garisenda, толкова много искали да надминат фамилия Asinelli, че подценили най-важното - здравината на основа. В последствие кулата на Garisenda се наклонила и те били принудени да спрат строежа.  Ако съберете смелост и изкачите 500 тесни стъпала на кула Asinelli, пред вас ще се открие невероятната гледка подходяща за най-красивите ви фотоси.

 

 

Facebook страница за самолетни билети от и до София (SOF)

Полетно разписание от София (SOF) до Болоня (BLQ)

 

Директни лоукост полети
Нискобюджетната авиокомпания Райънеър (Ryanair) изпълнява директни полети от Летище София (Sofia Airport) до Летище Болоня (Bologna Airport).

Продължителност на полет от София до Болоня
Комфортното пътуване от София до Болоня е с продължителност 1 час и 50 минути.

Полетно разписание
Тук Ви представяме полетното разписание от София (SOF) до Болоня (BLQ).

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ НА НИСКОТАРИФНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК ИЛИ ЧРЕЗ АКТИВНОТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ НА БАНКАТА

ПРИЕМАМЕ СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ КАРТИ


ПЛАНИРАНИ ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ

 

ПРОВЕРИ ЦЕНА

СПЕСТЯВАЙ ПАРИ

ПРОМО БИЛЕТИ

ПЛАЩАЙ СИГУРНО

БОРДНИ КАРТИ

ПРОСЛЕДИ ПОЛЕТ

РАЙЪНЕЪР ИНФО

  https://ryan.air-bg.com/images/icons/ryanair-ticket.png

На нашата уебстраница ryan.air-bg.com ще намерите оферти за директни полети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Тук Ви очакват нашите предложения за икономични самолетни билети с нискобюджетна авиокомпания. Информацията за цена на полет, полетно разписание, разрешен салонен багаж и багаж за чекиране може да е непълна, в случай на внезапно настъпили промени от страна на авиопревозвача. Винаги предлагаме крайна цена за самолетен билет, която включва всички летищни такси и издаването на бордна карта. Този сайт е създаден само с рекламна цел.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.